התכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי מושתתת על ההנחה כי מעצבות ומעצבים הם סוכני שינוי המפתחים חיבורים בין-תחומיים, מתבוננים באופן יצירתי על בעיות ומציעים מהלכים מקוריים לפתרון. התכנית חושפת בפני הסטודנטיות והסטודנטים את המשמעויות העמוקות של תהליכים מרכזיים המתרחשים כיום בעולם, ומאפשרת להן ולהם לתרגם תהליכים של חדשנות וחשיבה עיצובית לשפה אישית מובחנת, תוך השתלבות בתהליכי פיתוח מוצרים ושירותים חדשים – כל זאת בעולם תחרותי ודינמי. במהלך הלימודים התכנית מפתחת את היכולת להשתלב בצוותים מולטידיסציפלינריים ובתהליכי פיתוח, לשלב ראייה מערכתית ולגבש גישה ביקורתית. בנוסף הסטודנטיות והסטודנטים רוכשים כלים לפעולה בסביבה גלובלית, ליצירת קשרים עם בעלי עניין ולאיזון בין צרכים שונים. מיומנויות אלה מהוות אבני בוחן מרכזיות ביכולתם של מעצבות ומעצבים להשתלב ולהצליח בשוק העבודה ובשיח הישראלי והגלובלי.

מסלול אודות עיצוב מהווה מסגרת ייחודית המכשירה מעצבות ומעצבים להשתלב בעולם העיצוב המקומי והבינלאומי ולהחזיק סטודיו פעיל ופורה. המסלול פועל כמעבדה רעיונית התומכת בבניית גוף עבודות מקורי וחקרני מתוך שאיפה להרחיב את גבולות השדה ולקחת חלק פעיל בניסוחה של תרבות עכשווית, תוך שימת דגש על הקשר בין המעצב/ת ובין החברה בה הוא/היא יוצר/ת.

המאפיין העיקרי של המסלול הוא "מחקר יוצר", החותר לפיתוח של מתודולוגיות עבודה עצמאיות, ניסיוניות וייחודיות. פעולה מחקרית המפגישה את הסטודנטיות והסטודנטים עם חומרים, טכנולוגיות ותהליכי עבודה מגוונים ודוחפת ליצירה של הקשרים, חוויות ונרטיבים חדשים. במהלך הלימודים הסטודנטיות והסטודנטים בוחנים את המשמעויות החברתיות, התרבותיות והאתיות של אובייקטים ופרקטיקות של עיצוב אובייקטים. הם מנתחים ומבקרים את התרבות העכשווית ומציעים דרכי מחשבה חדשות בהתבסס על ממצאי המחקר. במסגרת הלימודים הם מתנסים בחשיבה ביקורתית, עבודת סטודיו, העמדת תערוכה, שיתופי פעולה, עבודה מול מדענים עם חומרים חכמים, עיצוב תהליכים וחוויות, ניסוח מתודולוגיות מחקר אישיות, ניסוח של פורמטים חדשים ליצירה ותצוגה ועוד.

להלן שיתופי פעולה שהתקיימו בשנים האחרונות במסגרת המסלול:

  • שיתוף פעולה מתמשך עם המכון לכימיה והמרכז לננו-טכנולוגיה באוניברסיטה העברית בפיתוח חומרים חדשים 
  • מוזיאון העיצוב וספריית החומרים – שיתוף פעולה בנושא מזון וחוויות אכילה בעתיד
  • BauNow –שיתוף פעולה עם אוניברסיטת אנהאלט (גרמניה) החוקר את המשמעויות החדשות של תנועת הבאוהאוס לרגל 100 שנים להיווסדה
  • Designtist מעבדת עתיד – שיתוף פעולה עם גופי מחקר ופיתוח כמו GM, מכון ויצמן ומיקרוסופט
  • עיצוב בסביבות למידה –שיתוף פעולה עם אגף הנוער במוזיאון ישראל בנושא למידה לא פורמלית, מחקר בנושא חיבור עיצוב תעשייתי וחינוך בבתי ספר יסודיים, שת"פ עם בית ספר הנרייטה סאלד וקרן גוטסמן.
  • עיצוב בסביבות למידה –שיתוף פעולה עם אגף הנוער במוזיאון ישראל בנושא למידה לא פורמלית, מחקר בנושא חיבור עיצוב תעשייתי וחינוך בבתי ספר יסודיים, שת"פ עם בית ספר הנרייטה סאלד וקרן גוטסמן.

 

בוגרות המסלול ובוגריו משתלבים בחזית התעשייה ובשדה העיצוב כאוצרות וכאוצרים, כיוצרות ויוצרים, כיזמיות וכיזמים חברתיים, כמרצים וכמרצות באקדמיות לעיצוב ועוד.

 

בוגרות המסלול ובוגריו משתלבים בחזית התעשייה ובשדה העיצוב כאוצרות וכאוצרים, כיוצרים כיזמות וכיזמים, כמרצים וכמרצות באקדמיות לעיצוב ועוד.

לעמוד התכנית
למסלול ניהול עיצוב וחדשנות
למסלול עיצוב וטכנולוגיה 

הכירו את התכנית:
אתר זה מוגן ע"י reCAPTCHA תחת מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש של גוגל.
להרשמה ליום פתוח
הירשמו עכשיו: